. خودپسندي، خودشيفتگي و روابط نامتعادلقلب شكسته

چرا برخي افراد هميشه شكست عاطفي مي خورند


خودپسندي موجب مي‌شود تا فرد در انواع تصميم گيري هاي روزانه، تنها به خود بينديشد و ديگري را از ياد ببرد يا به او بي‌توجه باشد. اگر حاضر نباشيد در امور منزل يا نگهداري از فرزندان به اندازه‌ي همسرتان مشاركت كنيد، همسرتان احساس مي‌كند براي او ارزش قائل نيستيد و از شما مي‌رنجد.
خودشيفتگي آفتي ديگر در رابطه‌ي عاطفي است. اين اختلال رواني باعث مي‌شود فرد خود را بي‌نهايت جذاب بپندارد، نتواند با ديگران هم‌دردي كند و براي رسيدن به اهداف خود از ديگران سوءِاستفاده كند. بي‌مسئوليتي، ولنگاري و مواردي از اين دست از جمله نتايج اين اختلال است.
عدم تعادل در رابطه نيز به سرعت روابط عاطفي را خدشه‌دار مي‌كند. فرض كنيد در رابطه‌اي به سر مي‌بريد كه طي آن تنها به نيازها و خواسته‌هاي يك طرف توجه مي‌شود. مثلا خانواده‌ي همسرتان در برنامه‌هاي مختلف در اولويت قرار مي‌گيرد، يا هميشه يك طرف حرف آخر را مي‌زند. چنين روابط نامتعادلي كه در آن فقط به يك نفر توجه مي‌شود و ديگري ناديده گرفته يا گاهي با قلدري كنار گذاشته مي‌شود، دير يا زود از هم مي‌پاشد. بايد بپذيريد كه رابطه‌ي دونفره به معناي آغاز شراكتي همه‌جانبه است.
وقتي يك سمت رابطه ناراضي باشد، اين احساس زخم‌هايي بر روح و قلبش بر جاي مي‌گذارد كه ترميم‌شان به‌شدت سخت و دشوار است. رابطه بايد دوسويه و با توجه به نيازها و خواسته‌هاي طرفين پيش برود. براي استحكام روابط عاطفي لازم است از يكديگر قدرداني كنيد و مدام در قالب رفتارهاي مختلف، به شريك عاطفي خود ابراز علاقه كنيد.
حتما بخوانيد: ازدواج با افراد خودشيفته چه معايبي دارد؟۲. در اولويت قرار ندادن رابطهزوج در حال دعوا
متأسفانه در مدارس و دانشگاه‌ها به ما ياد نمي‌دهند كه چطور روابطي موفق با ديگران مثلا با همسر و همراه آينده‌مان داشته باشيم. اگر ندانيم كه در اولويت قرار دادن رابطه‌اي كه در آن هستيم، سنگ بناي آن رابطه است، خيلي زود به بن‌بستي عاطفي مي‌رسيم.
رابطه شما با طرف مقابل همواره به توجه و رسيدگي نياز دارد. اگر به بهانه‌ي وجود بچه‌ها در زندگي‌ از هم دور بشويد، به‌تدريج فاصله‌ها پررنگ و پررنگ‌تر مي‌شوند. نگذاريد چيزي رابطه‌‌تان را مخدوش
كند. يادتان باشد اگر كمتر با شريك زندگي‌تان وقت بگذرانيد، روابط جسمي و عاطفي‌تان را محدود كنيد، كمتر از آرزوها و رؤياها‌يتان با يكديگر صحبت كنيد، بين شما دو نفر دره‌اي عميق شكل مي‌گيرد.
پس مهارت گوش دادن را ياد بگيريد و بكوشيد به درددل‌ها، ماجراها و صحبت‌هاي همسرتان بادقت گوش كنيد، با هم برنامه‌هاي هيجان‌انگيز و مفرح ترتيب بدهيد و نگذاريد رابطه‌تان به اولويت چندم زندگي‌تان تبديل شود. دلايل مختلفي نظير خانواده‌ي همسران، فشار كاري، سفرهاي حرفه‌اي و غيره مي‌توانند ميان زوج‌ها فاصله بيندازند. هر چه كه شما را از هم دور مي‌سازد، خيلي زود مديريت و حذف كنيد.
حتما بخوانيد: مهارت هاي زندگي زناشويي؛ ۱۰ مهارتي كه هر زن و شوهري بايد بداند۳. انفجار خشم و عصبانيتزن و مرد در حال قهر
روابط مخدوش توأم با داد و فريادهاي بي‌منطق افراد را به ورطه‌ي منفي‌نگري و بدزباني نسبت به هم مي‌كشاند. روابط ميان دو نفر بايد تحت مديريت و كنترل باشد. اگر نتوانيد عصبانيت و خشم خود را به درستي مديريت كنيد، نتيجه‌ي آن چيزي جز استرس مزمن نخواهد بود.
زندگي‌هاي امروزي سرشار است از عوامل استرس زا كه همه‌ي ما را تحت فشار قرار مي‌دهند. با وجود چنين مواردي هر لحظه امكان دارد طاقت‌مان به پايان برسد. اما بايد قوي باشيم و با مديريت صحيح عصبانيت و نگراني‌هايمان از بروز فاجعه‌هاي عاطفي جلوگيري كنيم. هنگام خشم و عصبانيت لازم نيست، واكنش نشان بدهيد. سعي كنيد آرام باشيد و آرام بمانيد.
حتما بخوانيد: چطور با همسر منفي نگر برخورد كنيم؟۴. بي‌وفاييزوج در حال مشاجره
اعتماد خاكي است كه در آن عشق و رابطه‌ي مستحكم مي‌رويد. اگر اعتماد افراد به يكديگر خدشه‌دار شود، ادامه‌ي رابطه به راه رفتن با زخمي ناسور در پاها مي‌ماند. خيانت مقوله‌اي بسيار پيچيده است كه اگر رخ دهد، باعث ايجاد خشم و رنج فراوان در طرف خيانت‌ديده مي‌شود.
اين خشم و غم بسيار ويرانگر است. وقتي شريك شما خيانت مي‌كند بايد درباره‌ي اين موضوع با هم صحبت كنيد، او بايد مسئوليت رفتار خود را بپذيرد و بكوشد اشتباه خود را جبران كند و اعتماد از دست‌رفته را از نو بسازد. اگر مشكل حل نشود و قضيه مسكوت باقي بماند، لايه‌هاي خيانت عميق و عميق‌تر خواهد شد. دروغ و پنهان‌كاري بيشتر مي‌شود و آن وقت است كه رابطه‌ي عاطفي به پايان مي‌رسد.
متزلزل شدن اعتماد ميان افراد عواقبي نظير ايجاد حس ناامني، حسادت و احساساتي از اين قبيل خواهد داشت. صداقت همواره راه حل خوبي براي حل مشكلات مختلف است. سعي كنيد هميشه در رابطه‌ي عاطفي‌تان صداقت داشته باشيد.
حتما بخوانيد: چرا‌ همسرتان به شما خيانت مي‌كند؟۵. انتظارات متفاوتانتظارات افراد در رابطه بايد هماهنگ باشد. بعضي از انتظارات غيرمنطقي زندگي مشترك را به خطر مي‌اندازند. اگر كسي شما را صرفا به چشم گزينه‌اي قابل‌بررسي براي ادامه‌ي رابطه احساسي خود بداند، نبايد او را به اولويت درجه يك خود، يا به عبارت خودماني‌تر، به سلطان‌ قلب‌تان تبديل كنيد. بايد خواسته‌هاي شما در زندگي باطرف مقابل هم‌خوان و هم‌سو باشد.
دو نفر با چشم‌اندازهاي متفاوت در زندگي نمي‌توانند مدتي طولاني كنار يكديگر دوام بياورند. در ابتداي شكل‌گيري هر رابطه‌اي جذابيت‌هاي ظاهري، علايق مشترك، زمينه‌هاي مرتبط اجتماعي، افراد را جذب مي‌كند اما در ادامه، بايد جهت نگاه آنها در جاده‌ي زندگي يكسان باشد. بايد بدانيد انتظارات طرف مقابل‌تان از زندگي مشترك چيست. اولويت‌هاي او عشق و احساس است يا فقط به دنبال تشكيل خانواده است و بس.
۶. فقدان تطابقعروس و داماد قهر
سرعت تغيير و رشد افراد بايد با يكديگر مطابقت داشته باشد. به طور قطع، رابطه‌اي كه در آن يكي از طرفين با سرعتي زياد در كار، روابط‌ با سايرين، ظاهر و موارد ديگر پيشرفت دارد و ديگري با تنبلي و كندي روزگار مي‌گذراند به جايي نمي‌رسد. زوج‌هاي موفق با يكديگر هم‌مسير هستند و با سرعتي يكسان تغيير مي‌كنند. زوج‌ها بايد از لحاظ جسمي، روحي، عقيدتي و بسياري موارد ديگر با هم تطابق داشته باشند.
۷. بي‌احترامي در رابطهرابطه‌ي زوجين بسيار پيچيده است. رابطه‌ي عاطفي و احساسي كه به شكل‌گيري پيوندي دائمي مي‌انجامد بسيار عجيب‌تر و پيچيده‌تر از آن است كه فكر مي‌كنيد. بسياري از شكست‌هاي عاطفي و احساسي به خاطر خللي كه در رابطه‌ي زوجين پيش آمده، رخ مي‌دهند.
تحقير و سرزنش آن روي سكه‌ي احترام و همراهي است. اگر زوجين يكديگر را سرزنش و تحقير كنند، نسبت به هم بدزبان باشند، دچار سوءِتفاهم مي‌شوند و علاقه‌شان به يكديگر را از دست مي‌دهند. تحقير و سرزنش ويرانگر رابطه‌ است.
حتما بخوانيد: بايد و نبايدهاي احترام به همسر؛ زندگي‌تان را از اين رو به آن رو كنيد۸. هر نوع سوءِاستفادهسوءِاستفاده از طرف مقابل مي‌تواند به شكل‌هاي گوناگون رخ بدهد. سوءِاستفاده‌ي كلامي، جنسي، احساسي، فيزيكي و غيره روابط افراد را به‌شدت متزلزل مي‌سازد. پرخاشگري، خودشيفتگي آسيب‌شناختي، كنترل‌گري و قلدرمآبي در رابطه مي‌توانند ريشه‌هاي رابطه را به‌سرعت بسوزانند.
۹. عادات نامطلوب و مخربيكي ديگر از عواملي كه رابطه‌ي مشترك را به سراشيبي سقوط و شكست مي‌كشاند، عادات نامطلوب و ويرانگري چون انواع اعتيادهاست. قمار و شرط‌بندي، اعتياد به الكل، مواد مخدر و هر عادت مخرب ديگري مي‌تواند رابطه را از هم بپاشد و ويران كند.
حتما بخوانيد: براي ترك اعتياد از كجا بايد شروع كنيم؟۱۰. كناره‌گيري از يكديگر، خستگي و بي‌انگيزگيهر يك از اين موارد مي‌تواند اثرات مخرب جدي بر رابطه به ويژه بر رابطه‌ي بلندمدت داشته باشد. اين مشكلات بيشتر در زوج‌هايي ديده مي‌شود كه مدت زماني طولاني‌ در كنار هم بوده‌اند و بنا به دلايل مختلف مانند فشار كاري، وجود فرزندان و مواردي از اين قبيل از همراهي با يكديگر بازمانده و اسير خستگي و بي‌انگيزگي شده‌ و از رشد در كنار هم غافل مانده‌اند، يا از همه زده شده‌اند و تمام اين موارد دست به دست هم داده‌اند تا ميان آنها فاصله بيندازد.
وقتي فرزندان براي تشكيل زندگي مستقل، خانه را ترك مي‌كنند، والدين با جاي خالي آنان يا به عبارت ديگر با سندرم آشيانه‌ي خالي مواجه مي‌شوند. آن وقت است كه مشكلات بين زوجين بيشتر خود را نشان مي‌دهد، گويي حرف مشتركي با هم ندارند و فاصله‌اي كه در بلندمدت ميان آنها شكل گرفته، آنها را از هم دور ساخته است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.